LABBET

Labbet startade 2013 och ville vara en plats för barn och ungdomar där de fick skapa tillsammans med yrkesverksamma konsntärer och pedagoger.

Syftet med Kulturparkens pedagogiska verksamhet, Labbet, är att bjuda  in barn och unga att  undersöka  sin  omvärld  och  identitet med  kulturella  verktyg  (t.ex. dans- och  teaterövningar,  filosofiska diskussioner och  filmarbete) och metoder som vi har utvecklat  för att kunna arbeta med stora barngrupper med  funktionsvariationer. Tillsammans med yrkesverksamma konstnärer ur  flera  discipliner lär vi oss alla mer om de skapande processer som leder till konstnärliga uttryck. 

Läs mer om verksamheten här!

UNGDOMSENSAMBLE UNG KULT-UR

Vår ungdomsensamble utvecklades av en grupp som började som 10-åringar och har har fortsatt vara hos oss ända fram tills de blev 18-20 år (2024). De har under dessa år lärt sig genom Devising metoden att skapa egna manus, skådespelarteknik, ljus-och ljudteknik och att skapa samt bygga upp scenografier och till sist även arbeta utifrån nyskriven dramatik (LÄNK-projektet).
Det är därför med stor sorg men ännu större stolthet som vi nu lägger ner vår ungdomsensamblen. Men vilken avslut! Vi blev en av finalisterna i Riksteaterns nationella LÄNK-projekt, dvs en av de 8 av 73 medverkande föreningar/ungdomsensamble!


Filmlabbet i Brantan

Det är med stor sorg som vi nu lägger ner vår pedagogiska avdelning efter 13 år i Salabacke. Nedskärningar och en kulturfientlig politik drabbar dessvärre våra yngsta deltagare. Men vi avslutar med en fantastisk sista skräckis om det som händer i skolvärlden. Deltagarna är 9-12 år och går på Almtunaskolan som bor just nu på Brantingskolanslokaler. Filmen skapade som vanligt genom Devising metoden vilket innebär att vi skapar allt tillsammans, alla beslut tas gemensamt, karaktärerna, manus, hur vi filmar scenerna etc. Det är en process som också beskrivs som Learning by doing, man lär sig medan man skapar. Därför kan de första filmerna i en grupp vara lite röriga för det är på det viset de lär sig vikten av att planera och skapa en dramatisk kurva. Men visst är de fantastiska!


Våra kurser och workshops 2024

För mer information och anmälan: nanna@kulturparken.net

MUSIKLABBET: Mer info här och anmälan (skicka dm)


våra kurser och workshops 2023


MUSIKKURS VT23!

Musiklabbet tillsammans med Elements Gränby

Vi har en öppen verksamhet UNDER VT 23 dit du kan komma och lära dig allt från att skriva låtar, spela in och producera din musik. Du kan även testa att filma din musikvideo! För dig mellan 11-19 år.

Mer info här och anmälan (skicka dm)


HÖSTENS KURSER 2022

🔥

Skaparverkstad fortsätter att utvecklas! Tisdagar kl 18-20 för dig mellan 13-19 år. Ingen föranmälan, ta med egna t-shirts, väskor å annat för att trycka på!
Och ja vi håller till på Brantingstorgs fritidsgård