Avsnitt 16: Emilia Huczko – En krigare för romers rättigheter!

Emilia Huczko, samhällsvägledare med romsk kompetens i Uppsala kommun, berättade för oss hur man ofta blir bemött som rom i samhället men också hur stolt hon är över att vara rom!


Avsnitt 15: Åse Richard – forskar om Gränby

Åse Richard har skrivit flera böcker om det som händer i Gränby men dessutom bor hon i området och hennes barn har gått i Gränbyskolans. Lyssna på när hon berättar om din forskning kring Renovräk, du kommer inte att ångra dig!


Avsnitt 14: Mohamad Hassan – visionär från Gränby

Mohamad Hassan är både en f.d Gränbybo och kommunpolitiker som inte glömt sina rötter. Hör honom berätta om sitt liv som politiker, hur samhället är uppbyggt och vilka visioner han har får framtiden.


Avsnitt 13: Linda Eskilsson – kommunpolitiker i Uppsala


Avsnitt 12: Moosa Assal – Medinastuden kom till Gränby!

Medinastudenten, en viktig influenser med äkta engagemang för att förändra samhället till det bättre, kom till Gränbyskolans aula för att samtala med ungdomarna om kriminalitet, religion och kultur. Aulan var fylld av förväntansfulla ungdomar, några kom ända från Gävle för att lyssna på honom.


Avsnitt 11: Lisa Sannervik, polis i Uppsala

illustration av Sofie Lindberg

Vi är väldigt tacksamma att Lisa Sannervik tig sig tid att bli intervjuad av Landet Ingenstans. Vi pratade lite om hur det är att vara polis, vad Lisa har sett och varit med om under sina 30 år inom poliskåren och vilka tankar hon har om det som händer idag i vårt samhället.


Avsnitt 10: Nour Habib – Om hur det är att lämna kriminalitet och istället jobba för att hjälpa ungdomar ✨

Allt började med ett telefonsamtal i häktet från hans mamma när han satt i fängelse som tonåring. Nours mamma meddelade att hon inte längre såg honom som sin son och vände honom ryggen pga att han valt den kriminella banan. Då kom vändpunkten för honom. Han insåg vad han höll på att förlora. Han bestämde sig för att ändra livsstil och att börja göra rätt.
Under tiden i fängelset skrev han ned sina tankar om hur han skulle inte bara vända sitt eget liv, utan också hitta metoder för att hjälpa andra ut ur kriminalitet. När han avtjänat sitt straff 2018 grundade han Trygg Rätt. Till en början handlade det om att få tillbaka sin familj, men idag handlar det om att bidra till att ge andra ungdomar samma chans till att vara en del av samhället. Han anser att samhället måste bli bättre på att ta hand om sina medborgare för att på ett långsiktigt sätt få människor att känna sig delaktiga och inkluderade. Det är vad Trygg Rätt handlar om!

Bästa SOFIE LINDBERG illustrerade bilden

Avsnitt 9: Marie Åsberg ✨

Marie Åsberg, är en svensk psykiatriker och sedan 2004 professor emerita, verksam vid Karolinska institutet, Institutionen för kliniska vetenskaper. Hon arbetar framförallt med behandlingsforskning.
Vi fick äran att träffa henne och prata om allt från Utmattningssyndrom, depression, filosofi, religion mm!
Bästa SOFIE LINDBERG från Landet Ingenstans illustrerade Marie Åsberg <3.


AVSNITT 8: Landet Ingenstans träffar Lokalföreningen MÄN-Uppsala

🔥Vi har träffat lokalföreningen för MÄN i Uppsala. De arbetar för ett jämställt Uppsala, fritt från våld. Men vad innebär detta? Vi var nyfikna och ville veta mer om deras verksamhet.🔥

Kontakta de gärna på mail uppsala@mfj.se om du vill veta mer eller engagera dig i någon form hos dem!✨

Avsnitt 7: UNG REGERAR och MALMÖ BASEMENT

Ett lärorikt utbyte i södra Sverige!

VI BLEV SÅ INSPIRERAD när vi träffade tjejer från Malmö Basement i November (2022) att vi ville lägga upp en video med dem. Intervjun kommer senare men ville bara dela med oss några ”highlights”. <3

VI BLEV SÅ INSPIRERAD när vi träffade tjejer från Malmö Basement i November (2022) att vi ville lägga upp en video med dem. Intervjun kommer senare men ville bara dela med oss några ”highlights”. <3

Avsnitt 6: Dennis Bisaso är projektledaren på projektet ”Framtidsverkstan” i Gränby- Och kan MYCKET om området. In och Lyssna!

 Det händer SÅ mycket i Gränby som media aldrig tar upp, positiva krafter, häftiga människor och så stark framtidstro!


Avsnitt 5: Natalie Haddad från Ungdomsjouren Uppsala

Uppsala ungdomsjour samarbetar med skolor, fritidsgårdar och med polisen för att göra Uppsala tryggare för barn och ungdomar.
Ungdomsjouren har lång erfarenhet av att jobba med barn, unga och familjer i bland annat skolor, fritidsgårdar, socialtjänsten och behandlingshem. På ungdomsjouren jobbar socionomer och behandlingsassistenter. Målet är att hindra brott, droganvändning och riskbeteenden bland ungdomar. Lyssna på Natalie Haddad från ungdomsjourens i den här inspirerande intervju!

Avsnitt 4: Kvinna till Kvinna

Kvinna till Kvinna är en svensk insamlingsstiftelse som stödjer kvinnorättsorganisationer i krigs- och konfliktdrabbade områden. Vi fick möjligheten att prata med Anna-Carin Hall, som berättade vad de gör, hur de gör det och vad de har för utmaningar. Vi blev jätte inspirerade!
Landet Ingenstans är ett podcast av Ung RegerarAvsnitt 3: Iman Talabani Live!

Hon är en av ortens främsta poeter. Hos visa ses hon som ett syster. För andra är hon ett förebild.
Live på Gränbyskolans Aula: ”the one and only” Iman Talabani
Landet Ingenstans– Ett projekt av Ung Regerar
www.instagram.com/ung_regerar/

Avsnitt 2: Uppsalas Ungdomens Hus

Idag pratar vi med David från Ungdomens Hus, ett fritt kulturhus som har funnits sedan 1983. Följ med oss till Svartbäcksgatan 32 i centrala Uppsala!
Landet Ingenstans– Ett projekt av Ung Regerar
www.instagram.com/ung_regerar/

Avsnitt 1: Psykisk Ohälsa Bland Unga

Idag pratar vi med Psykiatrikern Manuel om psykisk ohälsa. Följ med oss när vi utforskar psykets mörkare delar!
Landet Ingenstans– Ett projekt av Ung Regerar
www.instagram.com/ung_regerar/