PROJEKT

2020-2021

BLACK BOX CULTURE – en podd om kultur som vägra krascha!

https://blackboxculture.se


2018 – 2019

SOMMARPROGRAM FÖR AMFITEATERN I KÄLLPARKEN

I Gränby och Salabacke ville Kulturparken vara med i arbetet med att ta fram mötesplatser som kan användas av alla i området. Det här är ett arbete som bäst görs i samarbete mellan boende, folkvalda, tjänstemän och kulturarbetare. Vi har under 2018 påbörjat ett sådant samarbete i området, för att synliggöra vilka behov och drömmar som gror här.
http://www.handerigranbysalabacke.nu/


GRÄNSLÖSA BACKARS FOLKFEST 

Välkommen på årets fetaste folkfest i Gränby Hjärta och Amfiteatern!
Lördag den 18 augusti så samlas vi och firar ut sommaren med dans, musik och spoken word!


GRÄNBY-SALABACKE STORIES SOM PODDTEATER! 

Under sommaren 2018 har vi att samlat in berättelser från Gränby-Salabackeområdet.
Vi har att intervjuat barn, ungdomar och personal som arbetar med dem. Syftet var att skapa en föreställning som handlar om att bo i Gränby. Föreställning som kommer att vara i två delar och del ett kommer att ha urpremiär under augusti 2018

2013-2017

RÄTTEN ATT LEVA MITT LIV

https://www.facebook.com/LevaMittLiv/

(Lättläst svenska) Projektet handlade om sex, kärlek, relationer och gränser. Projektet var för personer med intellektuella funktionsnedsättningar.
Vi fick pengar av Arvsfonden för att jobba med projektet under tre år.
Vi samarbetade mycket med FUB i Uppsala, Hälsa och Habilitering, och Uppsala Kommun. Vi hade kurser, teaterföreställningar, konferenser och annat spännande.
Vi var mest i Uppsala, men åkte också på turné runt Sverige. Om du vill veta mer om projektet kan du skriva till magnus@kulturparken.net

Kulturparken har avslutat projektet Rätten att leva mitt liv

I media om projektet:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/har-manniskor-med-lss-beslut-ratt-att-ha-sex?fbclid=IwAR3V5NbUdUTytKI68YYV3nd-MqxvyUdHZ-HM1cc9Hs1lHT7FLEBh0vYrYrM


JAG HAR LUST är en metodbank för dig som vill jobba med relationer, sexualitet och rättigheter för personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

JAG HAR LUST är ett resultat av arvsfondsprojektet “Rätten att leva mitt liv”, som har jobbat med workshops, teaterföreställningar, kurser, konferenser, handledning och fortbildning under 2015-2017.