Föreställningar Professionell scenkonst Teater Essence

Tuppen på åsnan

Tuppen på åsnan är en berättar- och musikföreställning

med Sagan om den lilla gathunden och Stadsmusikanterna i Bremen.

Är det så att det vi ger ut är det vi får tillbaka?

Är vi starkare tillsammans?

Vi vill med föreställningen belysa att alla är vi olika och i och med det så kompletterar vi varandra och kan skapa en kreativ och spännande helhet.

När Charlotte berättar levandegör hon med både kropp och röst de olika figurerna i sagorna: åsnan som galopperar, rövarna som glufsar och tuppen som flaxar! Åskådarens fantasi får näring och det inre bildskapandet får en kick!

Musiken förstärker och ger klang åt berättelserna. Charlotte har många strängar på sin lyra och spelar på sin bastvärflöjt, tvär-/dubbelflöjt, indiska bambuflöjt och srutibox,  sitt auboriginska åskrör, sina burmesiska klockor, gling-gling instrument, rassel, fotbjällror, sitt durspel och sjunger. Barnen engageras i föreställningen.

Efter föreställningen berättar vi gärna om instrumenten och svarar på frågor.

Charlotte Magnusson är en uttrycksfull musiker som kan blåsa liv i allt från en värmländsk polska till en indisk baulsång. Hon har spelat på många olika festivaler och turnerat både i Sverige och utomlands. Hon arbetar även som flöjtpedagog med folkmusik/improvisation som specialitet.

Charlotte Gottfries är skådespelare och regissör och har medverkat i många professionella teater- och berättarföreställningar bl a i Teater Da Capo, Panikteatern, Västanå Teater och Teater Essence. Hon undervisar också i drama, teater och berättande vid Uppsala universitet.

Målgrupp: barn från 4 till 11 år    Max publik: 100 st    

Speltid: 40 minuter         Spelutrymme: minimum 2 x 2 m                                   

Lokal: upplyst lokal. Om möjligt; riktat ljus. Arrangören ordnar publikplatser.

SUBVENTIONERAT PRIS för skolor/förskolor i Uppsala:1725 kr/föreställning inkl soc avg                         Ordinarie pris: 6900 kr inklusive sociala avgifter

VÄLKOMNA att ringa för mer information

Charlotte Magnusson        Mobil: 070 – 63 88 473

Charlotte Gottfries       Mobil: 076 – 16 451 48

Produktblad: Tuppen på Åsnan – subventionerat pris

Sagt om Tuppen på Åsnan 

”…stort självförtroende och tillit till själva berättarkonsten……två samspelta och lågmält närvarande kvinnor, en musiker och berättare…. Musikern gör spelande entré i rödsvart narrdräkt. Hon är en skicklig hantverkare och etablerar direkt en fin publikkontakt.… Skådespeleriet tar större plats och blir livligare, yvigare; en bonde på dalmål och en fysisk tupp. De många olika musikinstrumenten är en bärande del; dubbelflöjt, tvärflöjt Grande och durspel. Barnen bjuds in till interaktivitet genom att sjunga och klappa i händerna…

Det är något med att ligga så nära vardagen och samtidigt bjuda på så mycket fantasi och musikaliskt fantasteri  som imponerar.”

Agneta Wallin, Uppsala Kommuns kulturförvaltnings externa utredare av konstnärlig kvalitet hos de professionella teatergrupperna i Uppsala 2015-2016

”Det var helt fantastiskt! Jag har också pratat med barnen efteråt, de var fullständigt med i föreställningen i varje detalj. ALLA! från förskoleklass till årskurs 3.”

Max Lundvall, Ekuddens skola

” I Tuppen på åsnan bjuder Charlotte och Charlotte publiken på en härlig, stark och magisk stund fylld av musik och berättarglädje! Jag skulle kunna säga hur mycket som helst egentligen…alla instrument… de är himla bra, helt enkelt!”  

Erica Markne, bibliotekarie & arrangör i Uppsala kommun

”Härligt, färgglatt, musikaliskt, energiskt och inspirerande!”     

Frans Koenigs, Professionell berättare, arrangör av Internationell Storytelling festival